• Facebook Basic Black

© 2014 Zen Yoga

Nanda Peek and Iyengar Yoga

Met een uitmuntende staat van dienst als gecertificeerde Iyengar yoga-beoefenaar op Senior Intermediate III niveau en een bijna 40 jarige ervaring als Iyengar yoga leraar, breng ik zowel mijn gedrevenheid als expertise naar de yogamat, waar ik ga voor `de Iyengar way`.

 

 

 

Ik ben medeoprichter van het Iyengar Yoga Insitituut  en de Iyengar Yoga Lerarenopleiding in Amsterdam, waar ik les gaf en de school managede t/m 2002.

Ik bestudeerde Zen Boeddhisme, Jnana Yoga en Psychologie en werkte als coach mediator NMI van 2005 t/m 2010.

Ik ben sinds 2012 opnieuw actief als de Iyengardocent `die kruipt in de huid van` de beginnende t/m de gevorderde leerling.  Daarnaast ben ik bevoegd en begaafd in het geven van de één op één zogenaamde medische- of therapeutische Iyengar yogasessies, waarin de behandeling van klachten voorop staat. In september 2015 start ik opnieuw met een Lerarenopleiding.

Wat  leerlingen over haar zeggen:

 

Ik heb door Nanda inzicht gekregen in hoe mijn fysieke klachten samen hingen met mijn houding en bewegingsstructuur. En ook hoe de spanning zich in mijn lichaam had vastgezet. Voordat ik met Iyengar yoga begon deed ik allerlei dingen zoals

bodyshape en bodybalance, ik bezocht de chiropractor en fysiotherapeut om mijn lichaam te helpen herstellen en sterker en leniger te maken, maar omdat ik, zonder me daar van bewust te zijn, een extreem stijve bovenrug en schouders heb, verergerden met name door de bodyshape en bodyblance mijn klachten - ik dacht als ik maar hard werk en doorzet komt het goed, dus niet! Onder begeleiding van Nanda (met zowel privelessen als in haar groepslessen) ben ik intensief met Iyengar yoga aan de slag gegaan en heb in 2 jaar tijd al meer dan 10 jaar aanhoudende klachten in mijn rug, nek, schouder, evenwichts en knie overwonnen. Zij werkt op maat, met oefeningen aansluitend op de mogelijkheden en beperkingen van mijn lichaam. Met veel meer effect dan een fysiotherapeut. Je moet wel zelf ook doorgaan met oefenen na haar lessen.... 

Van mijn oude overtuiging, yoga is alleen maar voor lenige mensen ben ik ook helemaal verlost. Zeker Iyenga yoga is voor iedereen van waarde omdat het gefocusd is op het `alignment` van je skelet en spierstelsel zoals dat van jouw eruit ziet met jouw mogelijkheden en beperkingen. Voorwaarde is dat je een echt goede docent weet te vinden, en dat is Nanda onbetwist. Haar diepgaande kennis en ervaring met Iyengar yoga en haar aandachtvolle, precieze en persoonlijke begeleiding zijn voor mij van enorme betekenis. Door de manier waarop ik van Nanda yoga  en ook ademhalingstechnieken heb geleerd, ben ik niet alleen fysiek klachtenvrij maar ook kalmer, minder snel gespannen en veel meer in balans geraakt. 
Ik gun dit aan iedereen.

 

Inez B.

 

 

Wanneer je een yogales van Nanda binnen stapt, dan merk je al gauw dat je in een les staat met een zeer ervaren docent. Ik voel me op mijn gemak in haar lessen, niet alleen vanwege haar ervaring maar vooral ook omdat ze altijd gewoon lekker zichzelf is. Nanda geeft met veel plezier en energie les en heeft aandacht voor iedereen die in haar les staat. Het is hard werken in een les maar uiteindelijk ga ik met een voldaan gevoel en nieuwe energie naar huis. Ik wil geen les missen.

Dank je wel Nanda!

 

Diana van S.

Nanda geeft op een heel toegankelijke manier les en schakelt makkelijk naar het niveau van verschillende leerlingen in de groep. Zij geeft duidelijke aanwijzingen waarmee je op een constructieve manier direct aan de slag kan gaan. De helderheid van haar instructies geven mij keer op keer meer begrip, waardoor ik gemakkelijker en tegelijkertijd intensiever yoga ben gaan doen.

 

Stephanie R.

 

Nanda Peek zet de deur op een kier zodat ik hem zelf verder open kon doen. Ik ben een fanatiek racefietsende man met aangeboren korte spieren en een slijmbeursontsteking in mijn schouder.  Hierdoor waren de meest eenvoudige yoga poses voor mij al een brug te ver. Met engelengeduld en soms brute kracht heeft ze de genezing van mijn slijmbeurs enorm bespoedigd En tevens laten ervaren hoe vervullend en lekker yoga kan zijn.

 

Ik vind dat een enorme prestatie. Het  leren kennen en enigszins besturen van mijn lichaam en emoties heeft me veel gebracht. En de deur die zij op een kier gezet heeft is daadwerkelijk opengegaan: met veel plezier sta en lig ik nu 3 tot 4 keer per week op de mat.

 

Lukas S.

 

 

 

Dear Nanda, 

 

Thank you for the amazing Superboog workshop. I came further then I ever have before. 

Your teaching style and your vast Iyengar experience appeal to me. 

As the Dutch saying goes: "Zachte heelmeesters maken stinkende wonden."

I like your no-nonsense approach. 

 

Thank You! 

 

Hope to see you in Maastricht in 2015. 

 

Warm regards, 

Elisabeth D.

 

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now